3. alkalommal rendezte meg a BringAjka a Kab-hegyi időfutamot

3. alkalommal rendezte meg a BringAjka a Kab-hegyi időfutamot

Vasárnap reggel felfordult a volt Jókai Bánya területe. Borongós fülledt melegbe gyülekeztek versenyre az ország összeg szegletéből nevező kerékpárosok. Azok, akik az időjárás jelentésekkel nem törődve eljöttek, szép időben tekerhették végig a megterhelő 17.5km távot. Az erdei aszfaltos úton kemény emelkedőkkel teli tűzdelt pályán érhettek fel 699m magasan fekvő adótoronyig. A versenyen hazai sikerek is születtek.

Férfi Master 3. Kategória: Garai József 15. helyezés
U 19 kat. 3. helyezést ért el Lakatos Patrik.
Szintén az U19 kategóriában Monostori Samu 1. helyezést ért el.

További eredmények itt tekinthető meg

Képek itt és itt.

 

Sikeres hétvége

Sikeres hétvége

Pénteken csapatunk 2 utánpótlás tagja Debrecenbe utazott, hogy rész vegyen a másnapi országúti országos diákolimpia döntőjén. Szombaton délelőtt az egyéni időfutamokat rendezték ahol Monostori Noel a III. korcsoport A. Kategóriába a 6.időt kerekezte.”6km táv 10min 51sec 33.17km/h átlaggal” Monostori Samu a VI kategória A korcsoportjába versenyzett. Az ő ideje „10 km táv 14min 17 sec 42.08km/h átlaggal szintén az előkelő 6. helyhez volt elég. Meg kell említeni, hogy a fiúk nem a speciális időfutam kerékpárral mentek!

Délután került sor a mezőnyversenyre ahol versenyzőink előrébb léptek és mindketten az 5. helyen végeztek. Sportolóink keményen csatáztak, több szökést kezdeményeztek. Szép csatákat láttunk keményen nyomták a fiúk még azzal a tudattal, hogy vasárnap is helyt kell állniuk. ….

A hétvége itt még nem ért véget, mert Noel Nagykovácsiba ment, ahol a MTB XCO UP I. magyar kupafutamát rendezték. Neki először egy 5 különböző ügyességi feladatokból álló pályán kellett teljesítenie, ahol egy-egy hiba, 15 másodperc hátrányt jelentett az azt követő olimpiai cross versenyen. Noel 30 másodperc hátrányból indult, az U15-ös korosztályban.

Ezen a versenyen részt vett Zoller Márton is az egyesületből, aki az U19-es korosztályban indult. Ez a korosztály, ezen a versenyen a kupasorozaton kívül küzdött, így nekik már nem kellett az ügyességi pályán teljesíteni.

Mindkét fiú nagyszerűen ment egy rendkívül kemény pályán, ahol Noel 9. Marci 6. helyezett lett.

A szombati diákolimpia után Samu Vasárnap már Tarjánba versenyzett egy 25km hosszú időfutamon ahol megkoronázta a hétvégéjét. Sikerült megnyerni a versenyt és ezzel átvenni az összetett első helyet az Akesz kupába a 3. forduló után.

Kocsis János a Zselic maratonra látogatott el és rövid távon az első helyezést érte el.

Gratulálunk minden versenyzőnknek!!!

A Tavasz szépen folytatódott!

A Tavasz szépen folytatódott!

Április 8-án két helyszínen és két sportágban is érmeket gyűjtöttek a BringAjka sportolói. Egyik helyszín a hazai Duatlon verseny volt. A futásból és kerékpározásból kombinált sportágban is otthonosan mozogtak versenyzőink, és több érmet is gyűjtöttek.

Kocsis János 1. helyezés
Monostori Noel 1. helyezés
Tamásné Illés Angéla 3. helyezés
Tamás Szabolcs 3. helyezés

A Szentendrei sziget adott otthont az Akesz Magyar kupa sorozat 2. állomásának, amely egy időfutam. Néhol viharos szél nehezítette a versenyt a gyönyörű napsütéses tavaszi időben. Az U 19-ben induló versenyzőnk megszerezte idei első érmét! Monostori Samu 2. helyezés

ELKEZDŐDÖTT!

ELKEZDŐDÖTT!

Már nagyon vártuk, hogy megkezdődjön a 2018-as kerékpáros szezon. Nem, csak azért mert már hiányzott a versenyek pezsgő hangulata, hanem szerettük volna élesbe látni a téli felkészülés eredményét.

A Félsziget kupa a Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos Országos Országúti kerékpáros szezonnyitó versenye. A Tihanyba rendezett versenyen két sportolónk állt rajthoz. Az idei évben korcsoportot váltó immár Master”40-49”korosztályba induló Krisák István. 6. kör kellet teljesíteni, ami 74km jelentett. Isti végig az élbolyba kerekezett és korosztályába az előkelő 23. helyet szerezte meg 84 versenyzőből.

Az utánpótlás korosztályt „U19” Monostori Samu képviselte. A nap főversenyén indították az Elit korcsoporttal együtt. A leghosszabb táv a 9. kör 110km-es versenyen bátran és taktikusan végig az elejébe harcolva ért célba korosztálya 6. helyét megszerezve 12mp-el lecsúszva a dobogóról, 26 hasonló korú vetélytársa közül. Említésre méltó hogy abszolút 24. helyen ért be a főversenyen 116 versenyzőjéből.

Sikeresen záródó versenyen bebizonyosodott, hogy jó úton halad a mind két sportoló felkészülése. Gratulálunk nekik a kitűnő eredményekhez.

Téli felkészülés Horvátországban

Téli felkészülés Horvátországban

Az idei tavasz kezdte bontogatni szárnyait mikor a Waberer’s Trek Team Csapatával lehetőségünk volt egy hétre Horvátországba elutazni edzőtáborba. A csapat 3 tagja döntött úgy hogy a felkészülés egy hasznos pontja lehet ez a nem mindennapi lehetőség. Az időjárás kegyes volt hozzánk hisz csak egyszer áztunk el a 6 nap alatt. Sajnos nem volt annyira meleg, mint amit szerettünk volna, és a szél is helyenként komolyan megnehezítette az edzéseinket. Ezeket leszámítva hasznos egy hetet töltöttünk Makarskán. Az itt töltött idő alatt beiktattunk egy pihenő napot is, amikor Splitet látogattuk meg.

A többi edzésnapokon a környék hegyeit támadtuk, meg hogy minél több szintet és kilométert gyűjtsünk! Ezek az edzések számokba így festenek: 4 teljes nap,430km 7500m szint
Kellemesen elfáradva tértünk haza és már gőzerővel koncentrálunk a vasárnapi Félsziget kupára.

Köszönet mindenkinek, aki segítette és élvezhetővé tette a tekeréseket! Külön köszönet Tóth Rajmund-nak, az edzés útvonalak megtervezéséért és a lehetőségért hogy ott lehettünk,Hédi-nek a finom ételekért.

3. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

3. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Budapesten rendezték talán az idei év első futóversenyét 2018. január 14-én. Közel 4600 fő nevezett a versenyek különböző távjaira. A zord, hideg idő Garai József csapattársunkat sem tántorította el attól, hogy az 5 km-es távot, 40 perc alatt sikeresen teljesítse.

Gratulálunk!

Évzáró, évértékelő fogadás

December 2-án tartotta egyesületünk hagyományos évértékelő fogadását a Tósokberéndi Közösségi Házban, ahol a tagokon kívül a támogatók is jelen voltak. Egyesületünk elnöke beszámolt az elmúlt egy év történéseiről, majd elismerésben részesítette a tagokat. Tájékoztatta a meghívottakat, hogy a csapatnak lehetősége van beszerezni két görgőt, mely segíti a téli felkészülést. Ennek működését mutatta be Szöllőssy István kerékpáros edző. A bemutatót állófogadás és kötetlen beszélgetés követte.

A rendezvényen jelen volt az Ajkai Szó is, cikkük az alábbi linken elérhető: http://ajkaiszo.hu/evertekelot-tartott-bringajka-kse-cs-b-e/

 

Tóberkóbi

Tóberkóbi

Idén második alkalommal nevezett egyesületünk a Tósokberéndért Egyesület által szervezett IV. „Kalbásztöltő” Fesztiválra november 11-én. 10 lelkes csapat kezdett neki 10 órakor a kolbászhús darálásának, fűszerezésének, majd töltésének. Minden csapat saját recept alapján dolgozott. A megtöltött, megsütött kolbászt három fős zsűri értékelte. Az értékelésnél figyelembe vették a berendezett helyszínt, környezetet, a tálalást és a kolbász ízét. Csapatunkat ezüst minősítéssel és különdíjjal jutalmazták. Köszönjük a lehetőséget!

III. Ajkai Duatlon

III. Ajkai Duatlon

Ősszel, harmadik alkalommal rendezte meg a Tovafutok SE a duatlon versenyt, ami egyben a diákolimpia megyei fordulója is volt. Aki a megyei verseny első négy helyén végez, az részvételt nyert a Marcaliban rendezendő országos duatlon diákolimpiára. Egyesületünk is szép számmal képviseltette magát eme versenyen.

A legkisebbek közül Kicsik 2010-2011. „B” kategóriában állt rajthoz és végzett az I. helyen Hubai-Moura Santiago, II. lett testvére Hubai-Moura Gabriel, és III. helyre állhatott fel Kósa Bence.

III. korcsoport (2005-2006.) kategóriájában Monostori Noel futotta és tekerte végig a távot, és ért célba a II. helyen.

  1. korcsoport (2001-2002.) kategóriában Lakatos Patrik végzett az I. helyen.
  2. korcsoport (1998-2000.) indulója volt Monostori Samu, aki szintén a dobogó I. fokára állhatott fel. 8. helyen végzett Ferenczi Marcell, és sajnos a versenyt nem tudta befejezni Licsár László.

Felnőtt „A” kategóriában indult Hubai Tímea csapattársunk, aki szintén a dobogó I. helyét szerezte meg.

Felnőtt „B” kategóriában állt rajthoz Tamásné Illés Angéla, aki V. helyezettként futott be.

Senior 1. „B” kategóriában Monostori József győzedelmeskedett.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

XCU MTB SERIES IV. állomás – Zalaegerszeg

XCU MTB SERIES IV. állomás – Zalaegerszeg

A nyárra tervezett versenyt a viharos időjárás miatt a szervezők elnapolták 2017. szeptember 30-ra és az időtartamot a korai sötétedésre tekintettel lerövidítették 8 órára. Helyszíne a zalaegerszegi alsóerdei napközis tábor. A pálya hossza 2,25 km volt 65 m szintkülönbséggel. A verseny a sorozat befejező állomása volt, így összetettben is hirdettek eredményt. Egyesületünkből egy női páros és két férfi csapat állt rajthoz.

Eredmények:

Tamásné Illés Angéla – Varga Orsolya női páros 38 körrel a II. helyen végzett.

Hamar Péter – Kocsis János – Monostori József – Tamás Szabolcs férfi csapat 56 kört teljesítve a II. helyre tekerte fel magát.

Monostori Noel – Monostori Samu – Monostori Péter – Borbély István (Budai Zalán helyett) a férfi csapatok között a IV. helyen végeztek 52 körrel, összetettben pedig a dobogó II. fokára állhattak fel.

Gratulálunk!

12313

Bemutatkozás

A BringAjka Kerékpáros Sport Egyesület 2014 októberében alakult, a már előtte működő Bakony Bike Team aktív tagja által, akik már komolyabb, életerősebb és céltudatosabb csapatban szeretnék kamatoztatni és továbbfejleszteni bringás tudásukat és elhívatottságukat bizonyítani a közeljövőben.

BringAjka Kerékpáros Sportegyesület

Posta cím: 8400 Ajka, Liliom u. 1.
E-mail cím: info[kukac]bringajka.hu
Bankszámlaszám: 10400810-50526769-51851008 (K&H Bank)
Copyright © 2015 bringajka.hu - Minden jog fenntartva