Balaton Maraton Váltó

Balaton Maraton Váltó

Szombaton a Tour de Pelso keretein belül megrendezendő váltó versenyen indult csapatunk 3 tagja.

Már a nevezés is magasztos volt, amiért indulni akartunk”Cukorbeteg gyerekek megsegítésére ment a nevezési díj”, na meg a Balaton amúgy is a szívünk csücske. Szeretünk ott versenyezni, ismerjük az utakat az uralkodó széljárást, így szinte hazai pályán indulhattunk. A verseny 5 fős csapatokból állt. A rendezőség engedte nekünk, hogy 3-an is indulhassunk. A 206km –es táv 5 részre volt osztva kb 40km-es szakaszokra. Az egész verseny azért is tetszett nekünk, mert időfutam váltó révén nincs bujkálás a mezőnybe itt mindenki saját zsírján megy. A rendezés is kitűnő volt hisz minden csapatnak jutott egy felvezető motoros. Szóval tökéletes volt minden, hogy egy jót versenyezzünk csak a szél volt, aznap ami nehézségeket okozott mindenkinek. Már előző nap leutaztunk és este megterveztük ki milyen szakaszt vállal. Fontos volt, hogy mindent figyelembe véve”szél, domborzat, állóképesség” egyenletes sebességgel teljesítsük a távot! Monostori Samu kapta a feladatot, hogy az első szakaszon előnyt kovácsoljon a nyugodt folytatáshoz. Sikerült a terv a legjobb idővel váltottunk. Második szakaszt Krisák István vállalta és továbbra is az első helyen váltottunk még úgy is, hogy kétszer sorompót kapott a keszthelyi résznél. Szigligettől Aszófőig Monostori Józsefen volt a sor majd Aszófőtől Balatonakarattyáig megint Samu jött. A befejező szakaszt ismét István vállalta, aki megint beleszaladt egy piros lámpás vasúti átjáróba . Kezdtünk aggódni hogy a győzelmünkbe kerülhet ez de a végén nagyot ment és behozta a váltót az első helyre.

Sikerült megnyernünk a kategóriánkat és még az abszolútba is mi győzedelmeskedtünk. Az időnk 5h48min lett, ami a szél, a sorompók és az első váltásnál eldobott időnk fényébe nem is lett rossz.

Meglepetésünkre óriási kupákkal térhettünk haza. Gratulálunk a csapat tagjainak!

Eső, sár győzelem!

Eső, sár győzelem!

Hétvégén Várgesztesen versenyzett két tagunk a Villapark MTB Maratonon.
Az elit mezőnyben Monostori Samu indult hosszútávon, amely 81km és 2100m szintet foglalt magába. Fiatal versenyzőnk a hétvégére készülve edzésnek szánta a versenyen való részvételt, hiszen Szombaton Nyíregyháza kritériumon kell Nemzetközi mezőnybe versenyeznie, vasárnap pedig az országúti országos diákolimpia döntőjén szeretne minél jobb helyezést elérni!

Kocsis János a Master 1 kategóriában indult és magához hűen nagyon szép versenyzéssel megnyerte kategóriáját és abszolútba is az előkelő 2. helyezést érte el.

Az időjárás nem éppen kedvező arcát mutatta ezért is felértékelődnek versenyzőink eredményei.

Gratulálunk!

2019 a változások éve a BringAjka életében

2019 a változások éve a BringAjka életében

Nagyon jól mutatja eredményes munkánkat az elmúlt évekbe, hogy 3 utánpótlás versenyzőnkre is szemet vetettek más klubok.

Fontos kiemelni, hogy nevelő egyesületüktől távozva jó kezekbe folytatják életüket.

A BringAjka idei első bejegyzésébe köszöni meg az eddigi eredményeiket és további sok sikert kíván a pályafutásukba!

“Zoller Márton, Budai Zalán és Monostori Noel”hajrá srácok és mindig szívesen látunk benneteket, soha ne felejtsétek a BringAjka büszke rátok!!!!
Na de beszéljünk a hétvége legfontosabb eseményéről a Tour, de Ajka versenyről!

Szélsőséges verseny mindig, hiszen év eleje, nem hosszú táv és mindenki bizonyítani akar!

Mindig próbálunk komoly hangsúlyt fektetni erre versenyre, hiszen hazai pálya és az egyesület, aki rendezi “tovafutók”nagyon közel áll a szívünkhöz, de hát, idén csak 5-en tudtunk indulni, így nem úgy sikerülhet minden mint ahogy ki agyaltuk.

Mindegy nem ez a fontos lényeg, hogy 2 napig tart , egy igazi amatőr szinten ritka több napos verseny itthon! Na, itt vett részt a BringAjka 6 fős különítménye”Kocsis János, Krisák István, Monostori Samu, Monostori József, Tamás Szabolcs, Garai József.

Az első nap két versenyzőnk indult az egyenkénti időfutam versenyen,Kocsis János abszolút 8. Kategória 4.hely, Monostori Samu abszolút 2. helyen fejezte be a versenyt, ami a kategória 1. helyét hozta neki.

A 2. napon rendezték a mezőnyversenyt és a futó távokat ahol már hatan álltunk rajthoz a csapatból. A futó távon Szabi a 7 km-es csapat versenyen vendégként szerepelt nem is akár hogyan!Az eredményét magért beszél!”Később olvashattok róla” egyénibe pedig Józsi indult.A kerékpáros mezőnyversenyen a pálya nem volt nehéz, de a szél meghatározta az egész versenyt. Tudtuk, hogy esélye csak Samunak van a kiemelkedő eredményre. A csapat fantasztikusan dolgozott a fordítóig együtt voltunk, de utána Samu magára maradt, egyedül kellet megküzdeni a minél jobb eredményért.

Nagyon jól ment Krisák István és Kocsis János is, aki nem mellesleg még a 21km futást is bevállalta utána.

Samu keményen oda tette magát, rengeteget támadott sokat dolgozott, nem bújt meg a mezőnybe, így még nagyobb érték a BringAjka szemébe az eredménye.

Tehát az eredmények:
KOCSIS JÁNOS:
21km futás 3. hely
Tovafutók táv összetett: 2. hely

TAMÁS SZABOLCS:
Váltó 21km.3. hely

GARAI JÓZSEF:
7km kategória 8. Abszolút 119 hely

KRISÁK ISTVÁN:
Kategória 19. Abszolút 38. hely

MONOSTORI JÓZSEF:
Kategória 25. Abszolút 46

MONOSTORI SAMU:
Időfutam-kategória 1. hely Abszolút 2.
Mezőnyverseny-kategória 4. hely Abszolút 6.
Összetett: TOUR DE AJKA Kategória 1. hely

Gratulálunk mindenkinek az eredményes és sportos hétvégéhez!

3. alkalommal rendezte meg a BringAjka a Kab-hegyi időfutamot

3. alkalommal rendezte meg a BringAjka a Kab-hegyi időfutamot

Vasárnap reggel felfordult a volt Jókai Bánya területe. Borongós fülledt melegbe gyülekeztek versenyre az ország összeg szegletéből nevező kerékpárosok. Azok, akik az időjárás jelentésekkel nem törődve eljöttek, szép időben tekerhették végig a megterhelő 17.5km távot. Az erdei aszfaltos úton kemény emelkedőkkel teli tűzdelt pályán érhettek fel 699m magasan fekvő adótoronyig. A versenyen hazai sikerek is születtek.

Férfi Master 3. Kategória: Garai József 15. helyezés
U 19 kat. 3. helyezést ért el Lakatos Patrik.
Szintén az U19 kategóriában Monostori Samu 1. helyezést ért el.

További eredmények itt tekinthető meg

Képek itt és itt.

 

Sikeres hétvége

Sikeres hétvége

Pénteken csapatunk 2 utánpótlás tagja Debrecenbe utazott, hogy rész vegyen a másnapi országúti országos diákolimpia döntőjén. Szombaton délelőtt az egyéni időfutamokat rendezték ahol Monostori Noel a III. korcsoport A. Kategóriába a 6.időt kerekezte.”6km táv 10min 51sec 33.17km/h átlaggal” Monostori Samu a VI kategória A korcsoportjába versenyzett. Az ő ideje „10 km táv 14min 17 sec 42.08km/h átlaggal szintén az előkelő 6. helyhez volt elég. Meg kell említeni, hogy a fiúk nem a speciális időfutam kerékpárral mentek!

Délután került sor a mezőnyversenyre ahol versenyzőink előrébb léptek és mindketten az 5. helyen végeztek. Sportolóink keményen csatáztak, több szökést kezdeményeztek. Szép csatákat láttunk keményen nyomták a fiúk még azzal a tudattal, hogy vasárnap is helyt kell állniuk. ….

A hétvége itt még nem ért véget, mert Noel Nagykovácsiba ment, ahol a MTB XCO UP I. magyar kupafutamát rendezték. Neki először egy 5 különböző ügyességi feladatokból álló pályán kellett teljesítenie, ahol egy-egy hiba, 15 másodperc hátrányt jelentett az azt követő olimpiai cross versenyen. Noel 30 másodperc hátrányból indult, az U15-ös korosztályban.

Ezen a versenyen részt vett Zoller Márton is az egyesületből, aki az U19-es korosztályban indult. Ez a korosztály, ezen a versenyen a kupasorozaton kívül küzdött, így nekik már nem kellett az ügyességi pályán teljesíteni.

Mindkét fiú nagyszerűen ment egy rendkívül kemény pályán, ahol Noel 9. Marci 6. helyezett lett.

A szombati diákolimpia után Samu Vasárnap már Tarjánba versenyzett egy 25km hosszú időfutamon ahol megkoronázta a hétvégéjét. Sikerült megnyerni a versenyt és ezzel átvenni az összetett első helyet az Akesz kupába a 3. forduló után.

Kocsis János a Zselic maratonra látogatott el és rövid távon az első helyezést érte el.

Gratulálunk minden versenyzőnknek!!!

A Tavasz szépen folytatódott!

A Tavasz szépen folytatódott!

Április 8-án két helyszínen és két sportágban is érmeket gyűjtöttek a BringAjka sportolói. Egyik helyszín a hazai Duatlon verseny volt. A futásból és kerékpározásból kombinált sportágban is otthonosan mozogtak versenyzőink, és több érmet is gyűjtöttek.

Kocsis János 1. helyezés
Monostori Noel 1. helyezés
Tamásné Illés Angéla 3. helyezés
Tamás Szabolcs 3. helyezés

A Szentendrei sziget adott otthont az Akesz Magyar kupa sorozat 2. állomásának, amely egy időfutam. Néhol viharos szél nehezítette a versenyt a gyönyörű napsütéses tavaszi időben. Az U 19-ben induló versenyzőnk megszerezte idei első érmét! Monostori Samu 2. helyezés

ELKEZDŐDÖTT!

ELKEZDŐDÖTT!

Már nagyon vártuk, hogy megkezdődjön a 2018-as kerékpáros szezon. Nem, csak azért mert már hiányzott a versenyek pezsgő hangulata, hanem szerettük volna élesbe látni a téli felkészülés eredményét.

A Félsziget kupa a Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos Országos Országúti kerékpáros szezonnyitó versenye. A Tihanyba rendezett versenyen két sportolónk állt rajthoz. Az idei évben korcsoportot váltó immár Master”40-49”korosztályba induló Krisák István. 6. kör kellet teljesíteni, ami 74km jelentett. Isti végig az élbolyba kerekezett és korosztályába az előkelő 23. helyet szerezte meg 84 versenyzőből.

Az utánpótlás korosztályt „U19” Monostori Samu képviselte. A nap főversenyén indították az Elit korcsoporttal együtt. A leghosszabb táv a 9. kör 110km-es versenyen bátran és taktikusan végig az elejébe harcolva ért célba korosztálya 6. helyét megszerezve 12mp-el lecsúszva a dobogóról, 26 hasonló korú vetélytársa közül. Említésre méltó hogy abszolút 24. helyen ért be a főversenyen 116 versenyzőjéből.

Sikeresen záródó versenyen bebizonyosodott, hogy jó úton halad a mind két sportoló felkészülése. Gratulálunk nekik a kitűnő eredményekhez.

Téli felkészülés Horvátországban

Téli felkészülés Horvátországban

Az idei tavasz kezdte bontogatni szárnyait mikor a Waberer’s Trek Team Csapatával lehetőségünk volt egy hétre Horvátországba elutazni edzőtáborba. A csapat 3 tagja döntött úgy hogy a felkészülés egy hasznos pontja lehet ez a nem mindennapi lehetőség. Az időjárás kegyes volt hozzánk hisz csak egyszer áztunk el a 6 nap alatt. Sajnos nem volt annyira meleg, mint amit szerettünk volna, és a szél is helyenként komolyan megnehezítette az edzéseinket. Ezeket leszámítva hasznos egy hetet töltöttünk Makarskán. Az itt töltött idő alatt beiktattunk egy pihenő napot is, amikor Splitet látogattuk meg.

A többi edzésnapokon a környék hegyeit támadtuk, meg hogy minél több szintet és kilométert gyűjtsünk! Ezek az edzések számokba így festenek: 4 teljes nap,430km 7500m szint
Kellemesen elfáradva tértünk haza és már gőzerővel koncentrálunk a vasárnapi Félsziget kupára.

Köszönet mindenkinek, aki segítette és élvezhetővé tette a tekeréseket! Külön köszönet Tóth Rajmund-nak, az edzés útvonalak megtervezéséért és a lehetőségért hogy ott lehettünk,Hédi-nek a finom ételekért.

3. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

3. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

Budapesten rendezték talán az idei év első futóversenyét 2018. január 14-én. Közel 4600 fő nevezett a versenyek különböző távjaira. A zord, hideg idő Garai József csapattársunkat sem tántorította el attól, hogy az 5 km-es távot, 40 perc alatt sikeresen teljesítse.

Gratulálunk!

Évzáró, évértékelő fogadás

December 2-án tartotta egyesületünk hagyományos évértékelő fogadását a Tósokberéndi Közösségi Házban, ahol a tagokon kívül a támogatók is jelen voltak. Egyesületünk elnöke beszámolt az elmúlt egy év történéseiről, majd elismerésben részesítette a tagokat. Tájékoztatta a meghívottakat, hogy a csapatnak lehetősége van beszerezni két görgőt, mely segíti a téli felkészülést. Ennek működését mutatta be Szöllőssy István kerékpáros edző. A bemutatót állófogadás és kötetlen beszélgetés követte.

A rendezvényen jelen volt az Ajkai Szó is, cikkük az alábbi linken elérhető: http://ajkaiszo.hu/evertekelot-tartott-bringajka-kse-cs-b-e/

 

12313

Bemutatkozás

A BringAjka Kerékpáros Sport Egyesület 2014 októberében alakult, a már előtte működő Bakony Bike Team aktív tagja által, akik már komolyabb, életerősebb és céltudatosabb csapatban szeretnék kamatoztatni és továbbfejleszteni bringás tudásukat és elhívatottságukat bizonyítani a közeljövőben.

BringAjka Kerékpáros Sportegyesület

Posta cím: 8400 Ajka, Liliom u. 1.
E-mail cím: info[kukac]bringajka.hu
Bankszámlaszám: 10400810-50526769-51851008 (K&H Bank)
Copyright © 2015 bringajka.hu - Minden jog fenntartva