Balaton Maraton Váltó

Balaton Maraton Váltó

Szombaton a Tour de Pelso keretein belül megrendezendő váltó versenyen indult csapatunk 3 tagja.

Már a nevezés is magasztos volt, amiért indulni akartunk”Cukorbeteg gyerekek megsegítésére ment a nevezési díj”, na meg a Balaton amúgy is a szívünk csücske. Szeretünk ott versenyezni, ismerjük az utakat az uralkodó széljárást, így szinte hazai pályán indulhattunk. A verseny 5 fős csapatokból állt. A rendezőség engedte nekünk, hogy 3-an is indulhassunk. A 206km –es táv 5 részre volt osztva kb 40km-es szakaszokra. Az egész verseny azért is tetszett nekünk, mert időfutam váltó révén nincs bujkálás a mezőnybe itt mindenki saját zsírján megy. A rendezés is kitűnő volt hisz minden csapatnak jutott egy felvezető motoros. Szóval tökéletes volt minden, hogy egy jót versenyezzünk csak a szél volt, aznap ami nehézségeket okozott mindenkinek. Már előző nap leutaztunk és este megterveztük ki milyen szakaszt vállal. Fontos volt, hogy mindent figyelembe véve”szél, domborzat, állóképesség” egyenletes sebességgel teljesítsük a távot! Monostori Samu kapta a feladatot, hogy az első szakaszon előnyt kovácsoljon a nyugodt folytatáshoz. Sikerült a terv a legjobb idővel váltottunk. Második szakaszt Krisák István vállalta és továbbra is az első helyen váltottunk még úgy is, hogy kétszer sorompót kapott a keszthelyi résznél. Szigligettől Aszófőig Monostori Józsefen volt a sor majd Aszófőtől Balatonakarattyáig megint Samu jött. A befejező szakaszt ismét István vállalta, aki megint beleszaladt egy piros lámpás vasúti átjáróba . Kezdtünk aggódni hogy a győzelmünkbe kerülhet ez de a végén nagyot ment és behozta a váltót az első helyre.

Sikerült megnyernünk a kategóriánkat és még az abszolútba is mi győzedelmeskedtünk. Az időnk 5h48min lett, ami a szél, a sorompók és az első váltásnál eldobott időnk fényébe nem is lett rossz.

Meglepetésünkre óriási kupákkal térhettünk haza. Gratulálunk a csapat tagjainak!

Bemutatkozás

A BringAjka Kerékpáros Sport Egyesület 2014 októberében alakult, a már előtte működő Bakony Bike Team aktív tagja által, akik már komolyabb, életerősebb és céltudatosabb csapatban szeretnék kamatoztatni és továbbfejleszteni bringás tudásukat és elhívatottságukat bizonyítani a közeljövőben.

BringAjka Kerékpáros Sportegyesület

Posta cím: 8400 Ajka, Liliom u. 1.
E-mail cím: info[kukac]bringajka.hu
Bankszámlaszám: 10400810-50526769-51851008 (K&H Bank)
Copyright © 2015 bringajka.hu - Minden jog fenntartva